ARTKARTELL

Teret adunk a törekvéseknek...

A magazin hátterében álló Artkartell a PP Center területén létrehozott kulturális központ neve is. Az Artkartell tagjai azon kulturális projektek, melyek a PP Center Üzleti Központ által meghirdetett pályázatokon támogatást nyertek (Használd a Teret Pályázat, Közösségi Projekt Pályázat, Partizán Műterem és Galéria Pályázat). A PP Center 2012-ben indította el nagyszabású mecenatúra programját, melyen keresztül a központ civil projekteknek és alkotóknak ad igény szerint kialakítható kiadó helyiségeket, művészeti vagy közhasznú tevékenységük megvalósítására.

Az Artkartell intézményében kapott helyet a PP Center támogatásával többek közt az Artkartell Magazin J, a Partizán Műterem és Galéria (műtermek és kiállítótér) és a Magyar Képzőművészeti Szabadegyetem  (képzőművészeti felnőttképzés) a DATA alapítvány (dokumentumfilm) a PROTON és az Artus színtársulat (színház) a Recirquel társulat (újcirkusz) továbbá Pátkai Rozina, Péterfy Bori, Sena (zene) stb.

A PP Center pályázataira folyamatosan lehet pályázni, így bármely arra érdemes kulturális projekt részesülhet a mecenatúra programban és az Artkartell tagjává válhat.

A magazin Artkertell rovatában a PP Center támogatásával az Artkartellben létrejött kulturális eseményekkel és alkotásokkal ismerkedhet meg részletesebben az olvasó.

ARTKARTELL MAGAZIN

Az Artkartell magazin 2014-ben alapított képzőművészeti online újság. Gazdagon illusztrált webes felülete élményszerűvé teszi a képzőművészeti tartalmak böngészését. Magazinos cikkekben és riportokban számol be a kortárs magyar képzőművészet friss híreiről, a legfiatalabb tehetségektől az idős mesterekig, felkeresve a legfontosabb kiállításokat és műtermeket. Mindeközben rajta tartja ujját a nemzetközi art world pulzusán, követi a műkereskedelem rezdüléseit és kutatja a klasszikus múzeumi műkincsek történetét.

 

 

támogatók